Monday, March 13, 2017

PRP Μεσοθεραπεία

Καθημερινά προστίθενται, νέες μέθοδοι και υλικά στην υπηρεσία της σύγχρονης γυναίκας , ώστε να διατηρεί και βελτιώνει την εικόνα της . Ο Δερματολόγος μπορεί να προτείνει βελτιωτικές κινήσεις ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ενδιαφερόμενης, και συχνά συνδυασμούς υλικών, μεθόδων και μηχανημάτων για νεανική εμφάνιση και φυσικό αποτέλεσμα.

Τι είναι η μεσοθεραπεία?
Η Μεσοθεραπεία είναι μία ενέσιμη , πολύ αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος που χρησιμοποιούμε στην Αισθητική Ιατρική, για να δράσουμε προληπτικά ή επανορθωτικά στα προβλήματα του δέρματος που παρουσιάζονται με την πάροδο του χρόνου.
Είναι η τεχνική τοποθέτησης ουσιών-υλικών μέσα στο δέρμα, αφήνοντας πίσω μας τον παραδοσιακό τρόπο επάλειψης ουσιών στην επιδερμίδα. Έτσι μπορούμε να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί και ταυτόχρονα να εξατομικεύουμε την τεχνική ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος. στοχευόμενη τεχνική

Ποιά τα είδη της Μεσοθεραπείας? 
Ετερόλογη Μεσοθεραπεία
Είναι η Μεσοθεραπεία στην οποία χρησιμοποιούμε διάφορες ουσίες ή υλικά για την ενυδάτωση και την ανάπλαση του δέρματος, την βελτίωση της υφής και των ρυτίδων.             Ως υλικά χρησιμοποιούμε υαλουρονικό, βιταμίνες A,E,C,B, αμινοξέα, DMAE και άλλες   anti-aging ουσίες. Μια  πιο σύγχρονη μορφή μεσοθεραπείας, είναι αυτή  με τα νήματα PDO πολυδιοξανόνης.

Θεωρώ όμως ότι η πιο ασφαλής και αποτελεσματική είναι Αυτόλογη Μεσοθεραπεία.
Αυτόλογη Μεσοθεραπεία
Γνωστή ως PRP (πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα),χρησιμοποιεί ως υλικό το πλάσμα του αίματος της ίδιας της ενδιαφερόμενης. Είναι θεραπεία αντιγήρανσης που αξιοποιεί την επουλωτική ικανότητα του αίματος, ώστε να διεγείρει τα δερματικά κύτταρα. Η PRP χρησιμοποιεί πληθώρα αυξητικών παραγόντων που περιέχονται στο πλάσμα καθώς και την διαδικασία διέγερσης των μεσεγχυματικών κυττάρων για την αναγέννηση-αναζωογόνηση του δέρματος.

Ποιά είναι η διαδικασία?
Για την PRP Μεσοθεραπεία, χρειάζεται αρχικά αιμοληψία μικρής ποσότητας αίματος από την ενδιαφερόμενη. Στην συνέχεια το αίμα μπαίνει σε ειδικά σωληνάρια και γίνεται φυγοκέντριση. Μέσα στο σωληνάριο, ένα ειδικό gel διαχωρίζει κατά την φυγοκέντριση τα ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία  παγιδεύονται στον πάτο του σωληναρίου κάτω από το gel . Το υλικό πάνω από το gel είναι αυτό που χρησιμοποιούμε για την θεραπεία μας. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα. Τα αιμοπετάλια ενεργοποιούνται με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων και ιόντων ασβεστίου και  ακολουθεί ή έγχυση.
Η εγχυση μπορεί να γίνει σε όλο το πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και τα χέρια  και γίνεται με την μέθοδο της ενέσιμης Μεσοθεραπείας, στην οποία χρησιμοποιούμε  σύριγγες με πολύ λεπτές και κοντές βελόνες  ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Dermapen και Roller. 
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υλικό σαν Filler όπως το Υαλουρονικό? 
Το ίδιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αυτόλογο Fillier για να γεμίσουμε ρυτίδες. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν είναι αυτός ο κύριος στόχος μας, αλλά η διέγερση ινοβλαστών που στην συνέχεια θα δημιουργήσουν νέο κολλαγόνο και τους υπόλοιπους παράγοντες του κυτταρικού πλέγματος οι οποίοι ευθύνονται για την αναγέννηση του δέρματος. 

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται?
Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 3-4 συνεδρίες, με μεσοδιαστήματα 30 ημερών συνήθως και επαναλαμβάνεται ανά έτος.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου?
Δεν χρησιμοποιούμε όπως έχω πει ξένα προς τον οργανισμό υλικά και γι αυτό η αντίδραση του οργανισμού είναι κατά πολύ ηπιότερη αλλά και αποτελεσματικότερη. Δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργιών  και παρενεργειών. Δεν υπάρχει κίνδυνος παραμόρφωσης και υπερδιόρθωσης  όπως θα μπορούσε να συμβεί με την χρήση του Υαλουρονικού οξέος για παράδειγμα,  σαν αποτέλεσμα κακής τεχνικής ή αστοχίας του υλικού. Τέλος η ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά το τέλος της θεραπείας στις δραστηριότητές του.

Ποιά τα αποτελέσματα?
Είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, έχει μοναδικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση ρυτίδων, ουλών, ραγάδων και της τριχόπτωσης. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, την οξυγόνωση και την ενυδάτωση του δέρματος. 

Επίλογος
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Μεσοθεραπεία, είναι η πιο ασφαλής αντιγηραντική μέθοδος και η μόνη που εξατομικεύεται ανάλογα με την ηλικία και το πρόβλημα, με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται από Δερματολόγους που έχουν εξειδικευτεί  στην Αισθητική  Ιατρική.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

No comments:

Post a Comment

Videos