Tuesday, November 22, 2016

Ολα οσα πρεπει να γνωριζετε για την αποτριχωση µε laser

Η αποτρίχωση µε laser είναι ίσως η πλέον αξιόπιστη λύση για την αντιµετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Επιπλέον, µε το laser µπορούν να δοθούν λύσεις και σε άλλα προβλήµατα, όπως λ.χ. οι χρωµατικές βλάβες. Ποιες λύσεις, λοιπόν, µπορεί να βρει κάποιος στο Τµήµα Laser Θεραπείας Υπερτρίχωσης του ΥΓΕΙΑ και ποια διαδικασία ακολουθείται;

Οι βασικές ερωτήσεις
Πώς γίνεται η θεραπεία µε laser;
Το laser αποδίδει ενέργεια που απορροφάται από το θύλακα της τρίχας και στη συνέχεια µετατρέπεται σε θερµότητα. Η θερµότητα αυτή καταστρέφει την τρίχα σε περίπου 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου!

Σε ποια σηµεία του σώµατος και του προσώπου µπορούµε να κάνουµε αποτρίχωση;
Σε όλα τα σηµεία του σώµατος και του προσώπου.

Το laser έχει αποτέλεσµα σε όλα τα είδη τριχών;
Ναι, αλλά το αποτέλεσµα και ο αριθµός των συνεδριών εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Οι µαύρες τρίχες αποκρίνονται καλύτερα από τις ανοιχτόχρωµες.

Είναι η αποτρίχωση µόνιµη;
Όλες οι τρίχες που καταστρέφονται κατά τη διάρκεια µιας θεραπείας καταστρέφονται  µόνιµα. Υπάρχει, όµως, ένα ποσοστό τριχών που βρίσκεται σε φάση ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της πρώτης θεραπείας, το οποίο δε θα αποκριθεί. Γι’ αυτό σε κάποιες περιπτώσεις µπορεί να απαιτηθούν περισσότερες θεραπείες.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές;
Η θεραπεία µε laser είναι πρακτικά ανώδυνη. Μπορεί να παρατηρηθεί κάποιος ερεθισµός του δέρµατος, που ενδέχεται να διαρκέσει από µία ώρα µέχρι λίγα εικοσιτετράωρα. Επίσης, σπάνια παρατηρείται κάποιος υποχρωµατισµός ή υπέρχρωση του δέρµατος, γι’ αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο αµέσως µετά τη θεραπεία.

Το Τµήµα Laser Θεραπείας Υπερτρίχωσης του ΥΓΕΙΑ είναι από τα πλέον αξιόπιστα στο χώρο του, καθώς στηρίζεται κυρίως στην προσωπική επαφή και στη δηµιουργία σχέσης εµπιστοσύνης µε τον πελάτη. Παράλληλα, συνδυάζει την εφαρµογή ασφαλών και ανώδυνων µεθόδων και τη χρήση µηχανηµάτων laser τελευταίας τεχνολογίας. Κάθε µήνα διενεργούνται περισσότερες από 800 θεραπείες προσώπου και σώµατος για θεραπευτικούς και αισθητικούς λόγους. Ξεκίνησε τη λειτουργία του στο νοσοκοµείο ΥΓΕΙΑ το 1997, ως µονάδα θεραπείας υπερτρίχωσης µε τη µεγαλύτερη πείρα στον ελληνικό αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο. Κατά τη διάρκεια των 15 χρόνων λειτουργίας του έχουν πραγµατοποιηθεί πάνω από 150.000 θεραπείες υπερτρίχωσης.

Οι θεραπείες
Στο Τµήµα Laser Θεραπείας Υπερτρίχωσης του ΥΓΕΙΑ διενεργούνται θεραπείες:
υπερτρίχωσης προσώπου και σώµατος
ευρυαγγειών
σύσφιγξης προσώπου και σώµατος
χρωµατικών βλαβών (brown spots).

Η αποτελεσµατικότητα των θεραπειών κυµαίνεται σε ποσοστό 85% - 90%. Η θεραπεία υπερτρίχωσης µε laser αρχίζει από την ενηµέρωση του ασθενή. Αν πρόκειται για γυναίκα, ερευνάται το ενδοκρινολογικό και γυναικολογικό ιστορικό και, όταν χρειάζεται, υπάρχει συνεργασία µε ιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η αποτελεσµατικότητα της θεραπείας. Οι θεραπείες γίνονται σε όλα τα σηµεία του σώµατος και του προσώπου κάθε 40 - 60 ηµέρες και ο αριθµός τους εξαρτάται από την περιοχή, την ποιότητα της τρίχας, τα ορµονικά προβλήµατα και το χρώµα του δέρµατος.

Έχοντας πλέον αποκτήσει µεγάλη πείρα στη θεραπεία της υπερτρίχωσης µε laser, διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσµατα είναι καλύτερα:
Σε περιοχές λιγότερο ορµονοεξαρτώµενες (π.χ. πόδια, µπικίνι, µασχάλες, χέρια).
Σε περιοχές όπου προηγουµένως δεν έχει χρησιµοποιηθεί άλλη µέθοδος.
Σε άτοµα που συνδυάζουν ανοιχτόχρωµη επιδερµίδα και σκούρα τριχοφυΐα.
Όταν χρησιµοποιούνται υψηλά επίπεδα ενέργειας.

 Στις περιπτώσεις αυτές έχει παρατηρηθεί µείωση της τριχοφυΐας σε ποσοστό 80%.

Ο εξοπλισµός
Το Τµήµα διαθέτει µηχανήµατα που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τα χειρίζεται εξειδικευµένη χειρουργός ιατρός. Το µηχάνηµα που χρησιµοποιείται είναι το Laser Alexandrite και µε το ίδιο αντιµετωπίζουµε ευρυαγγείες προσώπου καθώς και χρωµατικές βλάβες που εµφανίζονται λόγω ηλικίας, ορµονικών διαταραχών ή υπερέκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία.
Τα τελευταία δύο χρόνια µε το καινούργιο µηχάνηµα Laser Yag προχωρούµε σε θεραπείες αισθητικής προσώπου και συγκεκριµένα στην ενίσχυση του περιγράµµατος και στην εξάλειψη ρυτίδων. Και οι δύο θεραπείες διενεργούνται µε ενεργοποίηση του κολλαγόνου.
Οι θεραπείες αυτές προσφέρουν νεανική όψη, αίσθηση ξεκούρασης και λάµψης στο πρόσωπο και επαναλαµβάνονται κάθε 15 ηµέρες για 5 φορές. Το αποτέλεσµά τους εξαρτάται από τον τύπο του δέρµατος, την ηλικία του ατόµου και γενικά τη φυσική του κατάσταση. Γι’ αυτό το λόγο οι θεραπείες αυτές ξεκινούν από την ενηµέρωση της πρώτης συνάντησης που έχετε µε την ιατρό.
Το µηχάνηµα Laser Yag που χρησιµοποιούµε ανήκει στα επεµβατικά laser, προκαλεί τραύµα χωρίς επιδερµική βλάβη, µε συνέπεια την αναδιάρθρωση και την αύξηση του κολλαγόνου, ενώ συγχρόνως δεν αναστέλλονται οι δραστηριότητες τις οποίες έχει το άτοµο λόγω του ότι δεν χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης.

Το Τµήµα Laser Θεραπείας Υπερτρίχωσης του ΥΓΕΙΑ ξεχωρίζει γιατί:
H συνεχής παρακολούθηση των θεραπειών γίνεται από µία µόνο υπεύθυνη ιατρό, της οποίας η πείρα στο χώρο των laser ξεπερνά τη δεκαετία.
Εφαρµόζονται θεραπείες ανώδυνες και ασφαλείς, που δεν επιφέρουν επιπλοκές και γίνονται σε σύντοµο χρονικό διάστηµα.
Χρησιµοποιούνται σύγχρονα µηχανήµατα Laser Alexandrite και Laser Yag.
Συνεργάζεται µε αντίστοιχα τµήµατα στην Αγγλία και στη Ρωσία για τη µεταφορά γνώσεων και εµπειριών.
Πηγή: www.hygeia.gr

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΑΤΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ LASER ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΥΓΕΙΑ»

No comments:

Post a Comment

Videos