Thursday, January 12, 2017

Παχυσαρκία: Ολιστική Αντιμετώπιση

Η παχυσαρκία αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο διαδεδομένα προβλήματα στις ανεπτυγμένες κοινωνίες. Είναι σίγουρα ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά κυρίως είναι πρόβλημα υγείας. Με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θεωρείται νόσος, χρόνια και σοβαρή και αποτελεί σημαντική αιτία θνησιμότητας. Το 1996 ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κάθε παχύσαρκο άτομο χάνει 9 χρόνια από τη ζωή του.

Πέρα από το ορατό λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα, υπάρχει το λίπος που συσσωρεύεται στα όργανα όπως το ήπαρ, πάγκρεας, καρδιά, αγγεία, μύες. Ο λιπώδης ιστός εκκρίνει ουσιώδες που προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό, αθυρωμάτωση στα αγγεία και επηρεάζουν και το κέντρο της όρεξης του εγκεφάλου. Έτσι η παχυσαρκία έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού  (νευρολογικό, καρδιαγγειακό, αναπνευστικό, γαστρεντερικό, ΩΡΛ, ενδοκρινικό, γενετικό ),όπως αυξημένη επίπτωση σε Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, σκλήρυνση κατά πλάκας, υπνική άπνοια, υπέρταση, υπερτροφική και διατατική καρδιοπάθεια, μυοσκελετικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη, υπογονιμότητα, κακή ποιότητα και ποσότητα σπέρματος, προβλήματα τοκετού, καρκίνο ενδομητρίου κλπ.

Αλλά και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις όπως κοινωνική απομόνωση και κατάθλιψη.
Στην Ελλάδα το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι σημαντικό. 1 στους 5 Έλληνες είναι παχύσαρκος και 1 στους 2 υπέρβαρος, ενώ όσον αφορά την παιδική παχυσαρκία η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία στην Ευρώπη σε υπέρβαρα αγοράκια.
Τα βασικά αίτια της παχυσαρκίας είναι η κακή διατροφή και η καθιστική ζωή.

Για την αντιμετώπισή της λοιπόν,χρησιμοποιώ τη μέθοδο της Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας (μέθοδος που βασίζεται στη βιοχημεία του σώματός μας και στην κβαντική φυσική) και παίρνω απαντήσεις από το ίδιο το σώμα, όσον αφορά το ποιες τροφές είναι κατάλληλες και ποιες όχι για τον οργανισμό την συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του.

Διαφέρει από τις άλλες μεθόδους στο ότι είναι απολύτως εξατομικευμένη και τις απαντήσεις τις δίνει το ίδιο το σώμα. Γιατί δεν ξέρει κανείς καλύτερα από το ίδιο το σώμα τι είναι και τι δεν είναι κατάλληλο γι΄ αυτό. Έχει βρεθεί λοιπόν ότι τηρώντας κανείς τις διατροφικές συνήθειες που ο οργανισμός του θα επιλέξει, μέσα σε ένα τρίμηνο αλλάζει τόσο η εμφάνιση, όσο και η υγεία του. Διότι διορθώνεται ο οργανισμός εκ των έσω. Ξεκλειδώνει ο μεταβολισμός του και όλα τα όργανα και συστήματα αρχίζουν σταδιακά να επανέρχονται στις φυσιολογικές του λειτουργίες, γιατί πλέον ο οργανισμός παίρνει το κατάλληλο καύσιμο που τον θρέφει και του δίνει ενέργεια, Έτσι, χοληστερίνη, υπέρταση, σάκχαρο κλπ αρχίζουν να διορθώνονται. Δεν αποτελεί λοιπόν μία δίαιτα με την κλασσική έννοια της λέξης, καθώς δεν υπάρχει στέρηση, αλλά διατροφή, γιατί σε θρέφει και σου δίνει ενέργεια.

Πλεονεκτεί σε σχέση με άλλες μεθόδους γιατί πέρα από το αισθητικό κομμάτι, το οποίο στις συνήθεις δίαιτες είναι συνήθως παροδικό, φτιάχνει τον οργανισμό συνολικά, με αποτέλεσμα να έχουμε υγεία και αισθητικό αποτέλεσμα που διαρκεί.

Μια βασική διαφορά είναι ότι στις συνήθεις δίαιτες ο ασθενής χάνει μυική μάζα, με αποτέλεσμα όταν θα ξαναπάρει βάρος, να αντικαθίσταται η μυϊκή μάζα που έχασε από λιπώδη ιστό. Οπότε καταλήγει με περισσότερο λιπώδη ιστό από πριν.

Με τη μέθοδο που χρησιμοποιώ χάνεται λιπώδης ιστός τόσο από την περιοχή κάτω από το δέρμα όσο και από τα σπλάχνα και αυξάνεται η μυϊκή μάζα, η οποία έχει και αυξημένο μεταβολισμό. Έτσι το σώμα πέρα από υγιές γίνεται και καλλίγραμμο.

Αν κανείς,λοιπόν, “ακούει” και σέβεται τις πραγματικές ανάγκες του σώματός του, τότε χαίρει υγείας και ευεξίας, γιατί η υγεία του σώματος είναι αλληλένδετη με την ψυχική και πνευματική υγεία. “Νους υγιής εν σώματι υγιή”
Και αν παράλληλα με τη διατροφή του βάλει στο πρόγραμμα και σωματική άσκηση, τότε θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΦΩΝΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Στρατιωτικός Ιατρός
Παράλληλη άσκηση εναλλακτικής Ιατρικής ΩΡΛ ομοιοπαθητική, εφαρμοσμένη κινησιολογία, εφαρμογή θεραπευτικών συχνοτήτων, θεραπευτική διατροφή, θεραπευτικές ασκήσεις με χρήση αναπνοών

No comments:

Post a Comment

Videos